onsdag den 16. marts 2011

Klumme - Dus med hørelsen?

Når man begynder de fleste af sine sætninger med ordene, dengang jeg var barn, er man med et blevet gammel. Dengang jeg var barn, var mælk noget man fik i poser, der blev sat i gule kander. Dengang jeg var barn, var Poul Thomsen en, der fik os alle til at se Dus med dyrene. Nu får Poul Thomsen en til at være glad for, at man har en udmærket hørelse.
Da jeg var barn, var tv noget man kunne deltage i, hvis man var særligt dygtig til noget. Og de aller dygtigste kunne vinde helt op til 64.000 kr. I selskab med selveste Otto Leisner.

Dengang var det helt almindeligt, at tv-værter var ældre herre med dybe stemmer, der ikke behøvede at small-talke med vejr-pigen. Og vejrudsigten var begrænset til blot at referere til det vejr, der kom, ikke det der var passeret i løbet af dagen. Desuden kunne vejrpiger ikke pr. automatik komme i kendis-ligaen.

Da jag var barn kunne man sige: ”Så du tv i går?” Og hvis svaret var ja, vidste man, at man med næsten 100 % s rigtighed havde set det samme program i tv. Dengang varede december evigt og mønterne var større, tungere og med knap så mange huller.

Da jeg var barn var Blekingegadebanden det største mysterium, og man var mere optaget af den kolde krig og USSR end af store klimakatastrofer, bortset fra Barsebäck, som  alle frygtede skulle springe i luften. 

Dengang var pirater noget eksotisk, man læste om i eventyrbøgerne, og var klædt ud som til fastelavn, og bølger i havet noget alle surfere længtes efter, ikke noget nogle blev skræmte over og måtte evakueres fra.
Dengang mine forældre var børn var tv noget med et prøvebillede, som man samledes om hos den rigeste af vennerne, hvis forældre havde råd til at købe et tv.

Dengang jeg var barn var tv i en årrække forbundet med at se Lykkehjulet, imens man spiste fondue inde i sofagruppen. Og det var alt sammen meget eksotisk.

Det er ikke fordi jeg længes. Nu er tv noget, som jeg vælger til (det bilder jeg mig i hvert fald ind) og husker at slukke for. Og Poul Thomsen er blevet Dus med hørelsen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...