lørdag den 26. marts 2011

Klumme - Hjælp min datter er blevet voksen!

En eftermiddag da jeg sad og legede med min ældste datter, mærkede jeg på hendes albue, der var blevet lidt tør. Herhjemme er creme er på lige fod med oprydning – vi forhandler om hvorfor, hvem, hvor meget og hvornår. Ofte taber jeg og ender med en større oprydningsseance, imens min datter venligst husker mig på, at jeg lovede is, når vi var færdige med oprydningen.
Denne dag siger hun blot med en kølig, let overbærende stemme: ”Mor, det er fordi, jeg er ved at blive voksen,” idet jeg nævner hendes tørre hud. Herefter fik alle i familien testet deres voksenhed ved hjælp af lakmusprøven.
Trænger din albue til – HTH, HMTH og HETH cremen?
(HTHJ-HjælperTørHud/eller et 90´er-smart køkken, HMTH-HjælperMegetTørHud og HETH-HjælperEkstremTørHud).
Jo ældre hud, jo flere år på bagen og desto mere voksen. Desværre, tabte jeg stort.
Men med et så jeg det ske. Min ældste datter blev voksen. Lige med et blev hun voksen, uden at have spurgt om lov.  Og senere da vi så ”Toy Story 3” lagde jeg mærke til det helt særlige smil, som hun har arvet efter sin far. Det er det smil, hvor en del af overlæben bevæger sig opad på en særdeles lumsk måde. Det smil kom frem i smug under scenen, hvor Barbie møder Ken i filmen, og de flirter.
I samme uge har jeg et ærinde i IKEA, og mine ben vælger efterfølgende at føre mig ind i Toys´R´us, hvor jeg studerer disse Barbier. Det er ret tydeligt at se, at de også må have meget tørre albuer, for de ligner i hvert fald ægte voksne, som dem på film.
En ny serie indenfor Barbier hedder ”Barbie I can be”: Barbie som IT-konsulent, Barbie som chefkok, Barbie som dyrlæge, men også brandmand, livredder og sportsudøver. Og ikke nok med det. Siden min barndom er Kendukken været igennem en større kosmetisk operation. Og så har han også fået hår a la Manu – den lille franske tegnefilmsfigur.
Jeg vælger en mellemblond Ken, som min ældste datter straks døber Adam Ken, idet hun sukker: ”Mor, Ken er hans efternavn”. 

At hun vælger netop det navn, er et tydeligt bevis på, at hun heldigvis stadigvæk er barn. Adam har været favoritten (af drengene) siden vuggestuen.

Imens hun leger videre med sin Barbie og Adam Ken, øver jeg mig langsomt på, at hun en dag uden videre er blevet voksen. Jeg håber, at jeg har bevaret min sans for humor til den tid og ikke låser hende inde og forvandler mig til en heks. Det ligger ellers lige for.
Det med humoren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...