tirsdag den 12. april 2011

Klumme - FRUENS

FRUENS, var navnet på en nummerplade på en sort bil, som jeg kørte bagved i dag. Imens jeg så på nummerpladen, forestillede jeg mig, hvordan kvinden bag rettet så ud. Med den nummerplade måtte hun være smuk som en prinsesse, og rig som bar pokker. Hendes liv måtte være interessant, neglene polerede og håret smukt langt og de lyse striber ville balancere i det glansfulde hår, som på kun de mest feterede Hollywood stjerner. I modsætning til den slags lyse striber, der får en til at se en anelse polsk ud. (Og her tænker jeg ikke på deres nye superfodboldanlæg i Warszawa i anledning af kommende fodbold EM og polakkernes coolness - og økonomiske velstand i den forbindelse. Og er Polen ikke også med i EU, og hvordan kan det dog være, at jeg har så tydelige fordomme om folk i et land, som jeg aldrig har besøgt?) Nej, jeg tænker mere på den generelle østeuropæiske husmor, der selv har blonderet sit hår i håndvasken, eller de livlige kvinder omkring KBH V, hvor gult afbleget er lig med at være succesfuld vesteuropæer, hvorimod sort hår signalerer fattige kår og kålsuppe. Den slags sunde fordomme, der minder mig om, at jeg er mindst ligeså fordomsfuld som alle andre.

FRUENS, er navnet på den bil, jeg ligger lige bag ved. En bil der signalere velstand, og som jeg derfor ikke tør overhale. Skæbnen vil, at FRUENS skifter banehalvdel lige omkring et lyskryds. Og jeg, der har sagtnet farten, får nu mulighed for at se selve FRUEN. Og lige i dette øjeblik er Hollywood-hår, velstand og 2900 happiness forvandlet til dagens oplevelse. Kvinden er hverken-eller, hun er kort klippet og en dame i sin bedste alder. Ikke ualmindelig, men heller ikke spændende. Og jeg taber kæben i et kortvarigt chok, inden jeg igen skråler videre sammen med ”Oh Land”, der brager igennem Blaupunkt. Og imens jeg overvejer at pille næse (men naturligvis ikke gør det - statistikken afsløre efterhånden en del næsepillere i situationer omkring lyskurver - en statistik jeg ikke ønsker at være en del af), kommer jeg i tanke om at min nummerplade jo også er ret intetsigende. Et CF og en talrække tyder ikke på den store begavelse hos chaufføren og mit hår er aldeles kommunefarvet (bortset fra en enkelt sølvgrå stribe, der ikke signalere Polak, men absolut heller ikke Hollywood) og så har jeg i en halv time lignet en klovn, imens jeg har sunget anden stemme til ”Oh Land”, og sikkert lignet et blegt dansk nyfældet birketræ. Tilbage sidder jeg i bilen med det store spørgsmål: "Hvem får lavet personlige nummerplader nu til dags?" Og hvorfor vælger man navnet FRUENS? Og ikke mindst. Hvem gider ordne mit hår, så jeg ikke bliver moppet i trafikken?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...