fredag den 3. februar 2012

Klumme - Hvor hurtigt kan man købe en BILLY-reol?

”Mor, hvis vi skal have ny statsminister, så SKAL det være dig og far,” udbryder min ældste datter ud i det blå. Stolt og rørt over hendes tillid til min mand og jeg, svarer jeg, som man i den situation skal: ”Ja, selvfølgelig, min skat.” Hvordan det rent praktisk skal kunne lade sig gøre, er jeg i tvivl om. To statsministre på en gang. Og så et ægtepar?

Børn kan få en til hvad som helst. Min kollega sidder på lærerværelset med sin søn på armen. Sønnen har sin hånd plantet blidt på den øverste del af hans venstre øje og øjenbryn og faderen accepterer stiltiende, at han, i hele æbleskiver-og-glögg-arrangementet, har begrænset udsyn. Man vil som forældre gøre alt for sine børn. Inklusiv at være synshæmmet under et julearrangement!

Da jeg fortæller, at jeg skal i IKEA og købe en BILLY-reol, reagerer kollegaen, der er et udpræget sportsmenneske, og flytter sønnens hånd fra sit øje. ”Det hurtigste jeg har været i IKEA, var på under ti minutter, men der vidste jeg også præcis, hvad jeg skulle købe,” pralede han.

Jeg skulle ud over reolerne have en del andre ting. Ikke bare nips, og de servietter, der altid flyver ned i den svensk-gul-blå-låne-pose, men bl.a. også en større bordplade til at skrue på foden til vores spisekøkkenbord.

Jeg er ikke et konkurrence-menneske. Mine sportslige meritter indebærer at gå til spejder - hvor vi hele tiden skulle være udenfor, så det gad jeg altså ikke, svømning - hvor jeg på grund af ret stort overbid, altid slugte det meste af vandet i Helsingør Svømmehal, og fodbold - hvor jeg altid sad på bænken. Jeg har kæmpet mig til det hvide bælte i Ju-Jutsu, som jeg KUN fik, fordi jeg var god til gulvkamp. Jeg gik kortvarigt til ridning, hvor jeg startede på et let-øvet hold, fordi min barndomsveninde gik der, hvilket betød at jeg red galop, før jeg havde siddet på en oldgammel pensionisthest i Legoland. Resultat: Jeg faldt af hesten tre gange i træk. På trods af disse sportsminder beslutter jeg mig for at lave et hit-and-run i IKEA. Hvor hurtigt kan man købe en BILLY-reol? Kan man vinde over sin sportskollega?

Jeg er målrettet på vej ind. Det er altafgørende er, at jeg får fat i en af de indkøbsvogne, der ligner en palleløfter. Sidste gang fik jeg bugseret de mange reoler op i det, der ligner en indkøbsvogn fra Brugsen, og kunne næsten ikke rulle igennem forretningen, frem til kassen.

En god begyndelse, er det vigtigste. Således går jeg ind i forretningen i stueetagen ved kasseområdet bag soft ice og pølse pick up´en. Direkte hen til reol 26 og derfra kunne jeg så læse mig frem til, hvor Billy ligger placeret. Efter ni minutter er jeg ude af butikken igen. Det lykkedes mig at få puttet de to reoler ind i min Skoda Fabia uden at ridse egen (eller andres) bil.

Da jeg kommer hjem, er der dog ingen sejrsfølelse, der rammer mig. Kun ærgrelsen over ikke at have begyndt turen i cafeteriaet, derefter gået en tur gennem labyrinten, hvor jeg ville have fået købt alle de ting som jeg skulle have haft, i ro og mag. For jeg havde for en gang skyld kun mig selv at holde styr på.

Det handler ikke om at vinde i konkurrencer, men om at være med. Jeg er altid med og når det handler om et hit-and-run i IKEA, nåede jeg to BILLY-reoler på knap ni minutter. ”Vind og vind, med samme sind,” tænker jeg og sender en hilsen til min sportsglade kollega. Det skal blive godt at afsløre, hvem klarede det hurtigste indkøb i IKEA, for ham. Man er vel sportsmand.

Hvordan jeg får vundet det næste valg - uden at være medlem af et politisk parti, og uden anden kendskab til Christiansborg end at regeringsbygningen i Ghana hedder det samme og at man i den danske bygning kan købe is i en kiosk hos en mand, der hedder Stig - og på den baggrund alene sikre mig statsmagten, (for at imponere min datter, der går i Nulte Syd), aner jeg ikke. Jeg giver det ni minutter. Next stop Christiansborg.

PS: Hvis jeg bliver statsminister, vil jeg ankomme i ministerbil til IKEA og købe ind fremover.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...