lørdag den 26. maj 2012

Klumme - Gør en forskel!


Imens Danmark gør sig klar til at se pinsesolen danse, gør jeg status. Foråret har en virkning på mig som andre får nytårsaften. Statusland! Det er handlingens år og jeg har en plan om, omsider, blandt andet at gøre noget ved læsningen. Nye bøger, gavebøger, uafsluttede bøger. Nu skal der læses.

Derudover skal jeg generelt færdiggøre det, som jeg har sat mig for, såvel at handle på det, som jeg vil færdiggøre! Godt begyndt er halvt fuldendt, men tingene skal også afsluttes.

Lykken er at begynde på noget nyt og lykken er at blive færdig med noget. At læse en bog færdig. Sidste afsnit i en tv-serie. Den sidste eksamen. Kort sagt; at lukke bogen.

Det giver en mulighed for at åbne en ny. Således lukkede jeg Franzens: "Frihed" og satte den under F, i bogreolen og har nu gen-åbnet bogen: "Gør en forskel." Denne bog er skrevet af Ulrik Wilbek.

Imens aftenen byder på flere håndboldopgør og jeg selv har øvet mit skulderkast sammen med min ældste datter, der spiller om lørdagen i klubben, FIF, skal bogen altså læses færdigt.

Jeg er imponeret af Wilbek og hans bedrifter mange bedrifter med håndboldlandsholdene. Først kvinderne, så mændene. Hans tanke om; at finde det vigtige, træde i karakter, lave en plan, prioritere, bryde vaner, lær sig selv at kende, bevar sin troværdighed og stå fast i modgang kan bruges overalt. Ikke bare på en håndboldbane. Det er derfor bogen ikke kun er læsbar for sportfolk.

Hans mål er, at han vil gøre en forskel. Spørgsmålet er ikke kun hvor, men også hvordan, man gør en forskel. Det er værdifuld læsning. I tråd med andre coachingbøger om samme tankegang.

At Wilbek har rødder i NLP-tænkningen spores og anekdoterne er mange. Det hjælper naturligvis, hvis man ikke bliver sur over at høre om de mange landsholdsspillere (uden at han dog går i detaljer om "en øst-tysker" - et taktisk våben, jeg stadigvæk har til gode at forstå) igennem bogen.

PS: Ulrik Wilbek er folkeskolelæreruddannet. Ligesom Sting. Bortset fra at de begge har formået at fokusere på det, som de hver især var gode til, har de ikke meget andet tilfælles end, at de begge har gjort en forskel! En af mine målsætninger i handlingens år, 2012. Jeg vil gøre en forskel! Væk fra bænken. Ind på banen.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...