onsdag den 15. august 2012


Min gulv er blevet invaderet af børnelitteratur. I disse dage forundres, skræmmes og morer jeg mig over alle de mange gode historier, som der er skrevet. Bøgerne er primært lånt, fordi de står på en alenlang pensumliste til mit kommende studium. I mit tilfælde er det som at hente guld på biblioteket. Serveret på et sølvfad.
Og det er gode bøger. Rigtig gode bøger!
Sådan ser børnebøgerne ud i dag. Sådan har de altid set ud.
I todimensionel form - ofte kvadratiske, lavet i pap og papir.
Jeg holder meget af denne form og af at sidde med begge piger omkring mig, imens vi læser godnathistorier. Jeg ser dog også nogle spændende muligheder, som nutidens teknologi byder på. Jeg elsker fx min iPad, eller rettere min mands arbejdsredskab, hans iPad, som vores to-årige datter har besluttet sig for, er hendes ejendom. Det er ikke altid, at hun låner den ud.
Gyldendal har netop haft deadline på en konkurrence - http://www.gyldendal.dk/artikler/konkurrencedigitalbornebog - om at komme med bedste ide til den digitale interaktive børnebog. Og det er en rigtig god ide! Der må være mange ideer derude.
Det er kort sagt en spændende tid for børnebogsbranchen. For børnebøger er ikke længere kun samme form. Der er også apps og e-bog, der er lydbog etc.
Og snart er det min første skoledag på Forfatterskolen for børnelitteratur. Jeg har ikke fået en ny skoletaske, men er nogenlunde trafiksikker!
- Posted using BlogPress from my iPad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...