torsdag den 13. september 2012

Klumme – Forfatterskolen; Nemt, hurtigt, billigt?

Du kender en pose ikke? Altså den slags, som man køber i supermarkederne, når indkøbet viste sig større end den ene liter mælk, som man oprindeligt var gået ned for at hente. Det er denne pose, som nu bliver omdrejningspunkt for en større litterær refleksion. Og det er ret godt gået af noget så kedeligt som en plasticpose.
Til undervisningen på Forfatterskolen for Børnelitteratur, spurgte jeg forleden aften vores lærer om nogle af argumenterne for dannelsen af skolen, dengang for 12 år siden. Jeg har i sin tid læst om Poul Borum og om Forfatterskolens spæde start; og tankerne bag og undrede mig over ikke at kende tilsvarende historier om Forfatterskolen for Børnelitteratur.
Det var ikke fordi, at jeg ikke selv havde posen fuld af gode argumenter, men fordi jeg sad i selskab med et levende leksikon forklædt som børnelitteraturens alvidende fader. Med andre ord i selskab med Torben Weinreich.
Svaret var højst overraskende.
Under en tidligere regering, kunne man ikke få flertal for finansloven - herunder forslaget om afgift på supermarkedernes plastikposer. Af hensyn til miljøet var de fleste partier enige om, at det et godt forslag. Der manglede bare de sidste afgørende stemmer. Regeringen endte med at få Enhedslistens støtte, der så til gengæld stillede krav om et Center for Børnelitteratur, hvilket indbefattede en Forfatterskole for Børnelitteratur.
Jeg har fået et helt andet forhold til plastikposerne fra supermarkederne. Tænk sig, hvor heldigt. En plastikposeafgift, for en Forfatterskole for Børnelitteratur.
PS: Dengang, da jeg boede i Cape Coast, Ghana, så jeg - på et marked, en kvinde, der solgte plastikposer – bl.a. Fakta-poser med teksten: ”Nemt, hurtigt billigt!” Hvordan, og hvorfor de danske poser var havnet hos en posesælger i Ghana, fandt jeg aldrig ud af.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...