fredag den 28. september 2012

Om Noas Ark II

I 2009 udkom min børnebilledbog. Her kan du læse, hvad Bent Rasmussen, redaktør af SKOLEBIBLIOTEKET skrev om den - Noas Ark II, april 2009.

http://www.emu.dk/gsk/skolebib/uv/udgiv/noahs_ark2.html

”Noahs ark II”
Line Leonhardt
Illustrationer: Palle Schmidt
Politikens Forlag, 2009
40 sider.

Om

Om forfatteren

Line Leonhardt har tidligere lavet børneteater og er skuespiller og underviser i performance. ”Noahs ark II” er hendes debut som børnebogsforfatter.

De efterladte er den handlingsorienterede struds, fru Strips, den pædagogiske elefant, Kelefine, den lommefilosoferende rotte, Dråtte, Grydpaf, den angste giraf, hypokonderfrøen Fråk, papegøjen Kirsten og den altid sultne bjørn Bonzo. De ser Noas Ark sejle bort, imens himlen bliver mørkere og mørkere.

Og hvordan går det så, når man ikke er vant til at skænke andre en tanke og pludselig er tvunget til at arbejde sammen? Man bygger Noas ark II med plads til alle, tykke og smalle, og sætter ud for at finde Noas Ark. Og Noas Ark II kommer, bl.a. på grund af demokratiske afstemninger, vidt omkring, men havner af alle steder på Læsø. Her vendes svagheder til styrker, individualisme til noget så umoderne som fællesskab – ikke sammenhængskraft, men noget så gammeldags som fællesskab! Og den umage flok skaber deres eget paradis Logisk Have, verdens første Zoo.

Der er fuld fart på rent sprogligt i dette eventyrlige eventyr. Det vrimler med citater fra alverdens bøger og ordsprog, og Line Leonhardt har selvfølgelig en fin pointe med at lade 7 ulige væsener forsøge at samarbejde. Det er ikke nemt, men det går – for i ”Øst, vest, Læsø bedst”. Og vupti! Verdens første Zoo - ”Logisk Have” - ligger nu på Læsø.

”Noas ark II” er for børn fra 6-9 år.

Bent Rasmussen, redaktør af "SKOLEBIBLIOTEKET"
April 2009.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...