lørdag den 8. september 2012

Om Forfatterskolen for Børnelitteratur - P1 i Kulturkontoret

I år begynder 12 skrivetalenter deres uddannelse på Forfatterskolen for Børnelitteratur, der hører hjemme på forskningsenheden Center for Børnelitteratur under Danmarks Pædagogiske Universitetsskole ved Aarhus Universitet.

De studerende kan se frem til et par års hårdt arbejde som deltidsstuderende og måske som fuldtids-skrivende - for god børnelitteratur er ikke noget, der kommer af sig selv. Kari Sønsthagen er leder af skolen og hun er sammen med forfatteren Kim Fupz Aakeson med til at vurdere hvem der kommer gennem nåleøjet på baggrund af de tekster, som ansøgerne sender ind.

- De tekster der består optagelsesprocessen os er alle nogen som slår gnister. Vi kigger efter om der er noget på spil i både historien og sproget. Ca. 50 % af de studerende fra forfatterskolen debuterer som forfattere efter de har gået på skolen, og det er et tal vi er tilfredse med, for det er vigtigt at påpege at skolen ikke som sådan er en produktionsskole. Det er en skole som har fokus på skriveprocessen. De studerende skal lære at skrive og selvom de måske ikke bliver fuldtidsforfattere, så kan de måske bruge det de lærer hos os i andre sammenhænge, siger hun.
Hør udsendelsen her på dr P1 - Kulturkontoret

http://www.dr.dk/P1/Kulturkontoret/Udsendelser/2012/08/31151050.htm

Som lederen af Forfatterskolen, Pablo Llambias siger i udsendelsen: "Forfatter er en, der har et kunsterrisk mellemværende med sproget."

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...