torsdag den 27. december 2012

Livet er kort - spil bridge!

Når vi sidder til julefrokoster, kommer vores værdisæt frem. Et værdisæt, er de "regler", som man vælger at leve efter. De overbevisninger, man nu har. Fx Kaffe smager godt. Udlandsrejser er gode. Mørbradbøf smager dårligt.
De kommer som små skjulte bemærkninger, og som fysiske skilte. Nogle gange, er værdisættene klistret fast på bilerne. Da jeg kørte på motorvejen i går, så jeg følgende skilt på bilen, der kørte foran.: Livet er kort – spil bridge.
Det tog mig noget tid, at forstå sætningen. At ordet, kort, jo både kan betyde det modsatte af langt, men også spillekort. Og spillekort bruges til selskabsspillet, bridge.
Her er et værdisæt, som man ikke kunne undgå at se. Jeg er sikker på, at de to i bridgebilen skulle ud og mødes med andre med samme værdisæt. Eller også skulle de mødes med nogen, der havde helt andre værdisæt.
Lige som alle os andre i juletrafikken.
Jeg holder meget af, at se på biler med påklistrede værdisæt. Og glæder mig til næste værdisætsopdagelse ude i trafikken.
PS: Da jeg boede i Ghana, skiltede en lokal taxachauffør med følgende sætning i sin bil – Guinness. It´s good for you!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...