tirsdag den 4. december 2012

Klumme - Nul (plot)huller?

I dag var jeg hos tandlægen. Min tandlæge bor langt væk. Helt ude i provinsen. I Helsingør. At tage til tandlæge betyder for mig et gensyn med min barndomsby. Det er en god dag, når en tandlæge bekræfter én i det, man allerede ved. ´Man burde simpelthen bruge tandtråd noget mere.´Det eneste svar man rigtigt kan bruge til noget hos en tandlæge, er følgende: ´Nul huller! ‘Som min dygtige kollega uddyber, ”Det kan ikke nytte noget, at man bruger det samme stykke tandtråd – fx en ”mini-tandtråds-sav” hvis man renser tænder, næ, man skal slå knude på den lange tandtrådssnor og så dreje snoren rundt, så hvert mellemrum mellem tænderne får sit helt eget nye stykke tandtråd.” Efter tandlægebesøget mødtes jeg med min skrivegruppe. Her hørte jeg det værst tænkelige: DER ER PLOTHULLER! Store væmmelige huller. De stod og råbte på hjælp for at blive lukket korrekt og de var meget større end Karius og Baktus. Ingen af hullerne ønskede de gammeldags sølvplomber. De ville behandles nænsomt, med respekt og plast. Plastfyldningerne står nu i kø for at hjælpe med at lukke hullerne og det kan lade sig gøre ved hjælp af to meget kloge og søde tandlæger, der assisterer mig i selve indgrebet. Når hyletonerne sætter ind og man kigger på den abstrakt kunstplakat (af ukendt kunstner) der hænger i loftet og man på plakaten desperat leder efter et håb, et svar, er de på pletten med et komplet Q&A session, noteapparat, teorien på plads mm. Efter sådan en omgang, smiler jeg lidt mere til mit eget spejlbillede, når jeg kommer hjem. Jeg har dem nu stadigvæk i skrivende stund. Plothullerne. Men de er delvis fyldt ud af usynligt plast. Ellers også bliver de lavet snart. Ind i mellem er det bare nemmere at være forfatter, hvis der er mindst to tandlæger til at hjælpe en på vej. Tak!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...