torsdag den 13. december 2012

Santa Ella Lucia!

I dag er det Luciadag. For præcis syv år siden, var det også Luciadag. Den dag blev vores ældste datter født, på Frederiksberg Hospital. På samme stue som lillesøster Laura i øvrigt også blev født på, knap fire år senere.
Inden da havde jeg faktisk ikke helt styr på Luciatraditionen, men det fik jeg naturligvis, idet alle andre virkede meget begejstrede over, at det netop var denne dag, hun blev født.
Derfor regnede jeg fra start af med, at Ella skulle være den forreste prinsesse, når nu hun havde fødselsdag i Luciaoptoget. Men ak.
Hun var syg, da hun blev et år. Ikke prinsesse i de næste tre år. Syg igen, da hun var fem. Og hendes skole havde ikke Luciatradition sidste år, idet den blev grundlagt nogle måneder forinden, og i år har hun så fået lungebetændelse. Altså den slags, hvor man får penicillin, og straks herefter samme dag kan holde diskofest for pigerne fra klassen. Og fest for de gamle børnehaveveninder i morgen og så for familie og venner på lørdag. Ikke en af de slemme lungebetændelser. Nu satser jeg alle mine ugepenge på, at det bliver som otteårig, at hun vil føre sig frem som Luciabrud. Til den tid er fortænderne måske også kommet ud?
Til gengæld måtte jeg i dag sidde med yngste pige, Laura, i børnehaven og se de store synge. En af dem – vistnok en dreng troede, at det gjaldt om at komme først, og sang derfor alle sange - et repertoire på hele fire numre, hurtigst af alle børn. En super flot bedrift. Jeg måtte ikke at bryde sammen af grin. Samtlige, der havde lagt børn til showet, filmede det nemlig på iPod, iPhone og en særligt begejstret mor stod helt diskret med sin iPad. De ville vist ikke have modtaget min latter positivt.
Enkelte var også lidt forvirrede over, at Laura havde taget sin yndlings Build-a-bear bamse, Liva med. De kunne jo heller ikke vide, at det var fordi, at Liva havde fået en ny flyverdragt, og at det var en lillesøstergave, der skulle have forhindret, at Laura ville have det svært ved, at hendes storesøster fik mange gaver fra morgenstunden, men desværre havde den helt modsat effekt, idet Laura for alvor brød sammen efterfølgende, da der så ikke var flere gaver til hende. Liva gav den gas inden showet og det var lige ved at blive for meget for en far, der tyssede på både Liva, og Laura. Og den uartige mor.
Til Luciashowet blev jeg så igen overbevist om, at vi har lavet en brøler dengang Ella blev planlagt. En far til en søn dernede oplyste mig om, hvor irriterende det altid har været for ham, at have fødselsdag så tæt på jul.
Måske kan han få lov til at være en art forsinket Luciabrud til sin fødselsdagsfest om fem dage?
Det vil jeg foreslå ham. Der vil helt sikkert ikke være rift om den plads længere - i klub voksen.
Heldigvis er det en af de fædre fra børnehaven, som jeg kender bedst. Hans kæreste og ham er mine gamle gymnasiekammerater og det hjælper en del i de situationer, hvor man sidder til Luciafest, og skal finde en grimasse, der kan passe, at man mødte hinanden, før man fik børn.
På sin vis er det så vidunderligt at tænke på, at alt er faser.
Der er blandt andet; Suttefasen, Luciafasen og så er der glansbilledefasen!
Således udbrød Ella, at nu behøver jeg ikke give hendes flere glansbilleder, idet hun sådan set var færdige med at lege med glansbilleder. Jeg husker ellers at jeg en sommerferie for kun seks måneder siden, piskede rundt efter en glansbillede mappe, i så fornemme byer som Portland, San Diego og New York. Hvis nogle af jer rammer den fase, samtidigt med, at I er i New York, så skriv lige og få adressen. Jeg ved, hvor man kan finde en glansbillede mappe i byen hvor det eneste man ikke har lyst til at opleve er jagten på glansbillede mappen!
For jer, der er ude over denne fase, er på vej ind i den fase og alle jer, der står lige midt i.
Glædelig Luciadag!
PS: Festbilletten kan kun bruges af pigerne fra 1. Syd, der kommer til Disko-fest senere i dag. Next Stop - stopdans.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...