onsdag den 27. marts 2013

Klumme - Slik mig i nakken!


Jeg har fået en mail. Jeg skal holde kontakt med forældrene til eleverne i min klasse. Tak. Til DLF. Der er 23 elever i min klasse. En er pt. i Vietnam. Nu opfordres jeg til at skrive breve. Rigtige breve. Jeg må nemlig ikke benytte forældreintra. Smart, DLF. 8 kr. pr. brev. Og så lidt ekstra porto til det til Vietnam. Og hvad med de skilsmisseramte børn? Skal jeg ikke sende både til mor og far?
Og hvad med de to andre to tredjeklasser, som jeg også har i engelsk? Skal de ikke også have et brev? Hvis ca. halvdelen er skilsmissebørn, så skal jeg vel sende omkring 100 breve. Og så et enkelt til Vietnam. Det bliver så lige 800 kr. Klart, det er da en skide god ide. Jeg kan selvfølgelig også bare lige cykle en dejlig tur til Birkerød og rundt i lokalområdet. Jeg har vel ikke andet at lave her i påsken. Og så ved forældrene nemlig, at jeg gerne ville undervise, når de får et brev fra mig.
Tænk, jeg troede egentlig, at det gav sig selv, når de havde set mig stå hver morgen før kl. 8 i snart tre år. At de havde på fornemmelsen, at jeg var sådan en, der gerne ville undervise. Ligesom, at jeg (helt naivt?) går ud fra, at min læge, gerne vil være læge. Måske får jeg også breve retur? Fra hende den søde på paskontoret, der lige vil minde mig om, at hun er glad for at sidde bag skranke 13 på Frederiksbergs Borgerservice.
Eller måske er det kædebreve? Er det mon en af de kæder, hvor man vinder sit tyggegummi tilbage? Jeg har som barn sendt flere stykker Jenka og Shake og fik aldrig noget tyggegummi retur. Er det nu det kommer, det længe ventede Jenka-stykke?
PS: I love my life!
PPS: Der her er bare et lille tip. Hvis nu man gav lærerne en lønforhøjelse (fx krævede pædagogerne i sin tid en ret stor procent i lønforhøjelse. Var det 12,7%?), så tror jeg faktisk, at den lockout var fortid. Hvem ønsker egentlig at arbejde flere timer om ugen til samme løn? Lærerne selv! Virkelig? Yes!! Vi elsker vores job. Vi er helt vilde med det. Derfor skriver alle lærere nu milliarder af breve, for at fortælle andre, at vi er helt vilde med det. Ja, og så er der vist en enkelt, der også godt kan lide det faktum, at man får noget, der hedder penge, der kan omsættes til smør og mel og husleje. Den slags småting.
PPPS: Post Danmark er ret vilde med kampagnen og overvejer nu at trykke frimærker med kendte lærere. Fx Sting, Kim Larsen og Monique. Og vi betaler det hele selv med alle de penge, vi skal bruge til at sende ægte breve til alle forældrene. Måske får jeg mit eget mærke. Et - Line Leonhardt - frimærke. Cool. Jeg sætter håret op. Slik mig i nakken!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...