Line Leonhardt

Line Leonhardt
Fotograf: Christiane Helsted Juul

onsdag den 12. juni 2013

Klumme - Mor, der er pommes frites i din yoghurt!

 
”Mor, der er pommes frites i din yoghurt!” jublede Laura i morges. ”Ja, det ser da sådan ud!” svarede jeg, da jeg så på kartonen, inden vi hastede videre i det travle morgenprogram. I dag skulle Laura selv cykle i børnehave på sin nye cykel med støttehjul. Det er Ellas gamle cykel, der nu har fået støttehjul og er blevet sat ned i højden.
Selv om den lille bakke ved Lindevangs station blev for stejl og Laura styrtede, da hendes cykel ramte de mange parkerede voksencykler - og Laura derfor væltede ud over cyklen, var den en god tur.
Der blev cyklet hele vejen i højt humør.

Ella kørte hurtigt på det blå lyn, som hun fik i går, men ventede heldigvis ved hvert vejkryds. Ret ofte var hun ude af syne. ”Hvorfor tager det så lang tid, mor?” sagde hun, da Laura og jeg gang på gang fik indhentet hende. Laura havde overskud til at fortælle historier på vejen, og det var den bedste begyndelse på min dag. At være sammen med pigerne på farefulde morgencykeleventyr.

De to stolte piger ankom i tide, inden Louis P.-skovbussen kørte fra børnehaven. Her tog Laura en sejrsrunde på sin cykel - inde på legepladsen og viste voksen-Lulu, hvordan hun mestrede det hele.
Og senere hen til Frederiksberg Ny Skole, hvor Ella stolt låste sin cykel med sin egen nøgle.

Sådan her bliver det, tænkte jeg. Lige præcis sådan her bliver det fra den 1.8.2013.

Jeg har nemlig sagt mit job op. Farvel til fastansættelsen som folkeskolelærer på Sjælsøskolen i Birkerød og goddag til farefulde eventyr på forfattercykel. Uden livrem og seler, men med en stærk tro på, at det nok skal lykkes alligevel. Og hvis bakken ved Lindevang station bliver for stejl, så tænker jeg bare på 3-årige Laura, der var så sej og satte sig op på cyklen igen efter styrtet og cyklede videre efter, at hun var blevet trøstet.

PS: Man kan jo altid spise en portion yoghurt med pommes, hvis man bliver sulten.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar