onsdag den 28. august 2013

Klumme - FRUGTSALAT

Her til morgen fandt jeg dette postkort. Et fint postkort af en kvinde med blå appelsinhat fra en teaterforestilling for længe, længe siden. Teksten på postkortet er: Hvem tror du er normal?

Historien begynder i 2000 hvor en lille gruppe danner en teatertrup, der mødes hver tirsdag på Islands Brygge. I 2001 får jeg den idé, at jeg skal skrive det næste teaterstykke til os. Jeg var nemlig med i gruppen.

Det var spændende, at få lov til at se mine ord bliver sagt højt af nogle andre skuespillere. Det var det, der drev mig til at skrive det.

Temaet bag historien var idéen om at grænserne for normalitet og skøre mennesker kan være usynlig. De raske virker skøre og de skøre virker raske. Ind imellem i hvert fald.

Titlen er et billede på, at i desserten: "Frugtsalat" gemmer sig en masse sundt frugt, som dog kan være svær at se grundet flødeskummet. Det kan altså være svært at se de sunde elementer i denne dessert. Ligesom at det kan være svært at se det sunde i psykisk syge mennesker.
Handlingen udspillede sig på et psykiatrisk hospital, hvor man fulgte de indlagte.

På plakaten er jeg portrætteret med en blå appelsinhat. Appelsinstykkerne har jeg syet sammen. Henriette Lykke Pedersen har taget billedet og de medvirkende var skuespillere fra den daværende teatertrup: "Teater OZ." "FRUGTSALAT" blev spillet i indre by på "Teater Sthyr & Kjær" og på Islands Brygge i 2002.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...