mandag den 7. april 2014

Klumme - Down Under

Mine venner har en ufattelig viden om mangt og meget. Sidst blev jeg imponeret over min venindes viden om kønshårsmoden i Australien. Viden om mønster - med similisten, for eksempel.

Jeg bliver også imponeret over mine venners seje jobs. Eksempelvis over mine to veninder, der nu er redaktør og redaktør assistent på undervisningssitet: Villeby. For et øjeblik siden nynnede jeg med på tre-tabellen, den ene af dem sang. Hendes stemme er så smuk og stærk - og måske også en lille smule sårbar, på den der rockstjerne måde.

Da jeg var barn, var det sangen om "Gamle Købmand Jensen," man brugte til at lære tabellerne. En trist 70´er sang om en købmand, der var så dårlig til at regne, at han til sidst måtte lukke biksen! Vi sang og vi sang. Teksten var nogenlunde sådan her:

"Gamle Købmand Jensen stod bag disken, der var altid massevis af kunder, og de købte ind og sagde glad farvel.... Jensens underskud blev større og større, og han gik fallit og måtte lukke, bar´ fordi han ikke kunne den LILLE TABEL. En gange en, det er en, to gange en, det er to, tre gange en, det er tre, leve den lille tabel...."

Mine venner er seje. Både dem, der er så voksne, at de blev læger, dem der underviser udlændinge - med tårnhøje uddannelser i bagagen, i korrekt dansk sprogbrug, men også dem, der er skabende kunstnere og laver teater, musik, tv, bøger, film og teater. Dem, der ved alt om kroppen, og hvorfor at have ondt i en tå, kan relateres direkte til et langt større organ og så videre. Psykologerne og terapeuterne, jordmødrene, men også de politisk aktive, journalisterne, redaktørerne, dem der underviser i græsk på universitetet og alle de andre. Og dem, der ved ret meget om havdyr og biologi. Rumforskerne, tandlægerne og nu også tabelsangerne. Men især dem, der ved noget om kønshårsmode i Australien. Dem, er jeg fuldstændig på toppen over. De er opperen;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...