mandag den 12. maj 2014

Klumme - Litteraturen er for hvem som helst, men ikke for alle og enhver.


Du kender det godt. Vinterforkølelsen. Det er blandt andet den, du vil undgå, når du tager din vitaminpille om morgenen. For at holde dig frisk og i gang. For kroppens skyld.

I skolen findes der noget, der hedder læsevitaminer. Du får dem, når du har været inde hos læreren, der varetager læseløftfunktionen. Du afsløres, når du vender tilbage til klassen og dufter af vingummibamser. Du sluger læsevitaminen, fordi de andre ikke må blive misundelige. Det er de.

Forfattere har også brug for vitaminer. Og de kan både høres og ses i programmet, Tid til bøger, hvor Alberte Clement Meldal inviterer forfattere ind i sit hus i Præstø til samtaler om litteratur.

"Litteraturen er for hvem som helst, men ikke for alle og enhver."

Citater dukker pludselig op og jeg må stoppe programmet og straks skrive citatet ned. Og det kan man godt. Stoppe programmet. I hvert fald på en computer.

Inden længe er programmet slut. Dagens vitaminpille slugt.

PS: Disse foto af Dorthe Nors og Pia Juul er taget på Hald Hovedgaard og valgt af mig, fordi jeg var så heldig at være på Hald sammen med Dorthe Nors. Og så fordi der er noget helt særligt over Polaroidfoto.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...