mandag den 2. juni 2014

FRIT FLET - Line fik det, der hedder flettetrang.

Jeg var til FRIT FLET med Naja Marie Aidt, Mette Moestrup og Line Knutzon i Thiemers Magasin i dag.

Rikke Viemose introducerede med opvarmningsspørgsmål inden trioen gav sig i kast med oplæsningerne efter setlisten.

Jeg klappede og grinede og fik lyst til at stille mig op og være med i trioen (som så ville være en kvartet - eller trio med statist), fordi de var så nærværende, men jeg blev siddende på min stol, og fik væltet min sidedames taske og rejst den igen, inden hun opdagede det, og der var ingen mobiltelefoner, der ringede, og inden vi gik i gang, var jeg lige ved at sige, at man skulle huske at slukke den, af hensyn til A og B og C, men holdt igen og forinden havde Palle og pigerne og jeg spist is på ´Granola,´ og pigerne havde charmet sig til en slikkepind inde hos Rikke i Thiemers, og jeg tænkte, at Værnedamsvej oser af charme og overskud, og jeg savner at bo i Paris og Brooklyn.

Og jeg er blevet feminist i dag, for det duer jo ikke, at man ikke tillader samme rettigheder til kvinder som mænd. Det er vel så enkelt som det. Og det handler ikke om, at der skal tvangsansættes kvindelige ledere i Arla og at mænd ikke også må få lov til at strikke en tehætte, hvis de vil, men ude i verden er det helt galt.

Dengang jeg boede i Cape Coast i Ghana, måtte jeg overtage rettet i en taxa, fordi chaufføren ikke troede på, at kvinder kunne køre bil. Det syntes jeg var så tåbeligt - at det skulle være kønnet, der afgjorde om man kunne finde ud af dette, at jeg måtte bevise det for manden, der så blev passager.

Da jeg kørte bilen, tænkte jeg på, at det ghanesiske politi nok ikke var så interesserede i at høre på mig og mit, og jeg overvejede ganske kort, hvordan et ghanesisk fængsel så ud, og om jeg kunne blive straffet for min handling, og derfor blev turen også ret kort. Men ind imellem må man sige STOP. Og det gjorde jeg så.
Jeg har ikke siden kørt taxa.

I hverdagen glemmer jeg feminismen, men til Grand Prix´et stemte jeg på retten til at klæde sig ud og have skæg og kjole (og strikke en tehætte, hvis man vil.) Jeg glemmer det bare ind imellem indkøb og hente-bringe og to do og Netflix og Netbank og Netto, men jeg er enig med A og B og C.
Selvfølgelig er jeg det.

Jeg prøver feminismen, bare det med småt ikke inkluderer kaniner, selvom begge piger plager om det big time i disse dage, fordi der er endnu to børn fra vores andelsforening, der også har fået deres egen kanin - og jeg glædes på deres vegne (og tænker samtidigt på, at det er forældrene, der skal skovle lort ud af kaninburene) og jeg synes, at katten er et langt flottere dyr. Og burde vi ikke have bier i stedet for?

FRIT FLET er så meget mere end bare en bog, når A og B og C giver sig i kast med oplæsningen af dette pragtfulde værk. Og derfor følte jeg mig særlig taknemmelig i dag, fordi jeg var tilstede i Thiemers Magasin.

Er du også nysgerrig så læs Informations anmeldelse her.

Og læs og lyt til trioen her i Politikens link.

Og hvis du ikke har købt bogen, så gå forbi Thiemers Magasin og køb dit eksemplar.

Bogen er ´radikalt inkluderende´ skrives i anmeldelsen i JP, der kvittere med fem stjerner. Politiken giver fem hjerter.

Jeg giver mit hjerte til Naja, Mette og Line. Og A og B og C.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...