torsdag den 5. juni 2014

Klumme - At skabe distance til sit personlige stof ved at skrive om det!

I interviewet i Information skrives: "Depression, tab og menneskelig ulykke hober sig op, men er det ikke netop skriften, der kan skabe iagttagelse og distance, spørger jeg. »Det er den fordel, man har som forfatter,« bekræfter Christina Hesselholdt, »at man kan skabe distance til sit personlige stof ved at skrive om det.

«Agterudsejlet er den fjerde og foreløbig sidste roman i Hesselholdts serie om Camilla og hendes venner. Her beskæftiger forfatteren sig i romanens form med et åbenlyst selvbiografisk stof, hvor hun bearbejder et nok så smertefuldt materiale som sygdom, smerte, skilsmisse og opbrud med et stort sprogligt overskud. De tre første romaner i serien beskrev en udviklingsproces, hvor Charles og Camillas mor, var de vigtigste personer."
Christina Hesselholdt underviser både på Forfatterskolen og på Forfatterskolen for Børnelitteratur, hvor jeg er så heldig, at jeg har haft hende som lærer og i den anledning som romangruppevejleder. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...