Line Leonhardt

Line Leonhardt
Fotograf: Christiane Helsted Juul

fredag den 26. september 2014

Bogen er det mest interessante medie lige nu!

"Bogen er det mest interessante medie lige nu!" 

Sådan udtaler Sune de Souza Schmidt-Madsen, der er ny redaktionschef for skønlitteratur på L&R. Og jeg håber han har ret. I artiklen står flg.:
»Der har været en dommedagsstemning i bogbranchen, hvor man har talt om, at boghandlerne lukker, og bogbranchen har det svært, men det matcher ikke med mit billede. Som jeg ser det, går det bedre end nogensinde. Bogen er det mest interessante medie lige nu. Sidste år udkom den bedst sælgende digtsamling nogensinde (»Yahya Hassan«, red.),« siger han og tilføjer, at bogbranchen lige nu står der, hvor dansk film stod i midten af 1990erne.
»Vi bliver bemærket internationalt og herhjemme. Hvis du ser på bogstof i forhold til film- og musikstof i aviserne, så er det bøgerne, der tager dagsordenen. Og hvis vi kigger på gavemarkedet, kan man sige, at vi er last media standing. Det er sjovt, for vi er også det ældste medie. Hvor man ikke længere køber særligt mange film eller musik, så bliver bøger langet over disken i flere eksemplarer end nogensinde før.«
Min gave til min veninde, der forleden fyldte 40 år, var da også Donna Tartts bog, "Stillidsen." 

PS: Jeg vil personligt gøre ret meget for at bogen overlever. Også for de bøger med mit navn på forsiden. Dem kæmper jeg altså særligt meget for. I går havde en stakkels bog, ved navn "Klubben", sneget sig ned på en kedelig hylde. Jeg hjalp den til en flot og prangende plads i de få minutter, som den kunne nå at stå der, inden endnu en glad læser lånte den med hjem. 
Og min venindes veninde - en låneveninde, der slet ikke kendte til "Noas Ark II," men gerne ville læse den, sendte en stakkels bibliotekar helt ned i kælderen, hvor "Noas Ark II" var blevet sendt ned. 
Jeg er sikker på, at Fru Strips holdt en dundertale overfor bibliotikaren, da hun blev fundet, over den behandling hun havde fået. Bøger skal altså stå fremme. Også på biblioteket. 

PPS: Save a writer, buy a book. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar