onsdag den 12. november 2014

Forlaget A til Å?

Der findes så mange gode forlag i Danmark. Store og seje. Små og stærke.

Vi forfattere er heldige, når vi skal sende vores manuskripter ind, for selvom vi er et lille land, er der faktisk ret mange forskellige forlag, man kan sende sine historier ind til.

De nomierede til Orlaprisen 2015 vidner også om at flere forlag byder ind, ligesom der var mange forlag, der udgiver børnelitteratur på BogForum i år. Både giganterne: Gyldendal, Carlsen, Høst & Søn, men også Turbine, J&D, LAMBERTH, Politiken, ABC, Alvilda, Alfa, Tellerup, People´s Press, Fahrenheit, Klematis, Bolden. (Mon jeg har glemt nogle?)

Og årets priser blev også tildelt forskellige forlag fx Skriverprisen, Dorte Lilmose for bogen: "Dræb eller dø" (Turbine) og BMF prisen, Hella Joof for "Snitten og Kis."

Ud over de allerede nævnte forlag er der jo også de forlag, der ikke har deres egen stand på BogForum fx. Gyldendal Uddannelse, Dansklærerforeningens Forlag, Alinea, Løse Ænder, Corto, DR Ramasjang m.fl.

Imens du spiller debutantspillet (billedet er fra min avis, tillægget BØGER fra Politikken) kan du se listen over de nominerede til årets Orlapris her.

Daniel Agger – Asker Hedegaard Boye –  Turbine
Doktor Z - Dommedagsmaskinen – Kasper Hoff – Gyldendal
K for Klara – Alle for én – Line Kyed Knudsen – Carlsen
Zombiejæger –  Friske lig – Nicole Boyle Rødtnes  - Alvilda
Snitten og Kis – Hella Joof – Carlsen
Fletninger – Laura Kristine Arnesen & Marie Moesgaard Wivel – People’s Press
Mærkelige Mynthe – Dorte Roholte – Carlsen
Pssst! Annette Herzog og Katrine Clante – Høst & Søn
Zombier kysser klamt – Morten Dürr –Alvilda
Alt godt fra havet – Henrik Einspor – Løse Ænder
Cirinos fortælling – Nick Clausen –Høst & Søn
Bloddiamant – Benni Bødker – Forlaget Corto

PS: Min bedste oplevelse på BogForum var samtalen mellem Hassan Preisler og Mikael Bertelsen på Carlsen/ L & R scenen. Måske fordi det var et afbud for Katrine Marie Guldager? Måske fordi det bare var meget mere live - og helt ægte? Måske fordi de to deler psykolog og frisør - eller bare fordi de er så forskellige og var gode sammen? Måske fordi Hassan fik blackout og ikke kunne huske sin egen tekst (Brun Mands Byrde) og fordi den lille bitte fejl han lavede da han slet og ret gik i stå, er så meget mere ægte og levende og det stykke af Hassen, jeg helst vil se, og fordi den lille fejl var alt det, som Hassan selv talte om - forskellen på succesen ude og fiaskoen hjemme - men omvendt fiaskoen var nu ude (og succesen hjemm, fordi det at gå i stå på scenen, for en skuespiller, altid af skuespilleren selv bliver betragtet som en fejl (husker hvordan jeg selv gik i stå under "Pirate Jenny" og måtte begynde forfra og næsten ikke kunne se nogen i øjnene bagefter, lige indtil det tidspunkt hvor min venindes far sagde, at det var vildt stærkt af mig, at jeg bare vendte rundt og sagde til pianisten, at vi begyndte forfra og at jeg derefter gennemførte). Det var min bedste BogForumoplevelse.
Jeg er fan. Mikael Bertelsen skal simpelthen tilbage på TV. NU!
Ekstra bonus var naturligvis, at jeg sad lige ved siden af deres fælles psykolog (som var så sød og som vil være mit absolutte førstevalg, når jeg skal snakke med en voksen psykolog igen). Jeg er dog mere tvivlsom mht deres fælles frisør. Her holder jeg fast i min egen Anna WW fra Zenz.
  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...