Line Leonhardt

Line Leonhardt
Fotograf: Christiane Helsted Juul

mandag den 19. januar 2015

Hvermandag.dk - Peter Mouritzen

Bogen: "Nat med Naja" har jeg vundet af Peter Mouritzen i en konkurrence på hans FB side. Tak, Peter;)

I dag er Peter Mouritzen aktuel i hvermandag.dk

Læs "BJØRN" her:

BJØRN

Der var engang, da jeg skrev bjørnebøger. Det skulle ikke kunne lade sig gøre, da bjørne ikke kan læse, det sagde man; men da der nu kom bøger med bjørnebogstaver, lærte de læsningens kunst. De fik flyttet deres grænser, for vi ændres af bøger, det gælder også mennesker. Jeg fik et publikum af læselystne bjørne, ikke mindst de små. Hvis jeg går en tur i zoo, møder jeg mange af mine læsere. De er blevet voksne. De færdes blandt gæsterne i haven og ligner alle andre. Mange af dem er dog lidt kuldskære og bærer tykke frakker, selv om det er blevet forår. De har nu selv fået unger. Det er derfor de er i zoo. De står ved bjørnehegnet og læser skiltene om de vilde bjørne med en længsel, som de ikke helt forstår. Og hvis de får øje på mig, nikker de lidt forlegent, som om de genkender mig uden rigtig at kunne huske hvem jeg er. Men sådan er det med bjørnelæsere, de lægger ikke mærke til forfatternavne, forfatter og læser er én. Det kan dog ske, at der er en der brummer og lidt forsigtigt henvender sig til mig: - Er det ikke Bjørn? Jeg smiler genert, men svarer ikke direkte. Vi bjørne vil gerne beholde vore gåder.
Peter Mouritzen, f. 1946. Seneste udgivelser er Tre trin til Helvede og børnebogen Nu er det nok, stok!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar