onsdag den 28. januar 2015

We bring stories to life!

We bring stories to life!
Sådan står der på indgangen til Egmont, hvor Forlaget Carlsen bor.

Her i eftermiddags fortalte jeg om "Livet som forfatter," for nogle forfatterspirer.

Det var spændende at høre de unges spørgsmål fx: "Hvad gør du, når du skal skrive en bog med et svært tema og en lav lix-tal", til generelle tanker og overvejelser om at skrive, dogmeregler, den gode pitch, inspiration, tvivl og "Hvilke Forfatterskoler findes der i Danmark?" til om man som forfatter kan kategorisere sig selv?

En af de ting, der dukkede op undervejs for både mig (en kvinde) og min redaktør (en mand) var, at der er stor forskel på, hvordan piger og drenge tænker, sådan helt generelt.

Hvor piger sagtens kan sætte sig ind i tvivl og tanker omkring, om jeg nu er god nok, så er det slet ikke noget, der optager drengene.

Den evige diskussion mellem de to fugle, der skræpper om kap i mit hoved. Den ene fugl holder fast i, at jeg er noget værd, imens den anden fugl har travlt med at råbe op om alle de tusindevis af gode grunde til, at jeg ikke rigtigt har noget at byde ind med.

Måske er det forfatterens grundvilkår. At skifte imellem storhedsvanvid og angsten for at fejle?

I morgen har jeg dog heldigvis ikke tid til at tage mig af mine fugle. I morgen skal jeg ind på tegnestuen, Pinligt Selskab (med min computer under armen.) Der er nemlig deadline lige om hjørnet. Den bedste medicin mod fugle og angst!

Og som et punktum for denne aften sagde jeg følgende. "Dem der er forfattere er dem, der beslutter sig for at være forfattere."Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...