fredag den 13. februar 2015

Type as quickly as you can and always carry a pen!

Da jeg begyndte som elev på Forfatterskolen i 2012 var min evne til taste hurtigt ikke særlig god.

Jeg var med andre ord nødt til at sætte farten i vejret, hvis jeg skulle kunne taste lige så hurtigt, som min hjerne sendte besked til mine fingre om at de skulle ramme tasterne.

Jeg er (som regel) overbevist om, at det er selve hastigheden, der føder sproget. Jeg prøver at være Lucky Luke, der er hurtigere end sin egen skygge, For kun hvis jeg er i fysisk tophastighed dukker sprogperlerne op.

Og selvom min skulder i dag er decideret øm af at taste som død og helvede i to uger i træk (kun en enkelt hviledag), så er det åbenbart den måde, som det er nødt til at foregå på lige nu.

Men jeg gør mere end det. Jeg laver også lister og doddler og tegner imens. Jeg planlægger og skriver noter og dimser med min tekst. Plotkort, lister, kapiteloversigt og billeder, navnelister mm.

Det er jo bare noget, som jeg gør uden at tænke videre over det. 

Jeg har netop set denne video, hvor Clive Thompson fortæller om, hvorfor man altid skal have en blyant på sig, og hvorfor man skal skrive så hurtigt, som man kan. 

Det er nørderi i særklasse. Og det er lækkert nørderi. Se med her. Tak til Austin Kleon for den video. 

My friend Clive talks about his research into when you should write by hand and when you should type on a keyboard. 
Handwriting is great for note taking and big picture thinking. So, when you’re at lectures, in meetings, or you’re brainstorming ideas, scribble or doodle in your notebook. (Always carry a pencil.)
Typing is great for producing knowledge for other people, say, writing an article. The faster you type, the better your ideas will be. There’s a thing called transcription fluency, which boils down to: “when your fingers can’t move as fast as your thoughts, your ideas suffer.” If you help people increase their typing speed, their thoughts improve. (Learn to type faster.) ..."

PS: Som man siger i revybranchen: "Hurtigt lort er bedre end langsomt lort!"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...