tirsdag den 24. marts 2015

Kulturministeriets forfatter- og illustratorpris 2014.

KULTURMINISTERIETS NOMINERER SEKS TIL FORFATTERPRIS OG ILLUSTRATORPRIS

Tre forfattere og tre illustratorer er nomineret til Kulturministeriets priser for børne- og ungdomsbøger fra 2014. Priserne uddeles af kulturminister Marianne Jelved den 16. april 2015.

De nominerede til Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger er nu fundet. Indstillingsudvalgene har i alt udvalgt tre forfattere og tre illustratorer.

Til Forfatterprisen er de nominerede:

• Rebecca Bach-Lauritsen: Ellens ark 
• Mette Hegnhøj: Ella er mit navn vil du købe det?
• Tina Sakura Bestle: Skyggefugl
Bøgerne er indstillet af udvalget, som består af af Camilla Hübbe (Statens Kunstfonds Legatudvalg for Litteratur), Bodil Christensen (Selskabet for Børnelitteratur), Lea Reitel Høyer (Dansk Forfatterforening) og Anita Brask Rasmussen (Litteraturkritikernes Lav).

Til Illustratorprisen er de nominerede:

• Cato Thau-Jensen: Børnenes Tusind og én Nat - flere historier
• Mikkel Sommer: Men ikke i dag
• Lars Gabel Carlsen: De vilde svaner 
Bøgerne er indstillet af udvalget, som består af Bodil Nielsen (Statens Kunstfonds Projektudvalg for Billedkunst), Mai Misfeldt (Litteraturkritikernes Lav), Nina Christensen (Selskabet for Børnelitteratur) og Lars Vegas Nielsen (Dansk Forfatterforening og Tegnerne – Tegnerforbundet af 1919).

Fakta om priserne

Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er blevet uddelt siden 1954, mens Illustratorprisen er blevet uddelt siden 1979. Priserne er på 75.000 kr.
Kulturministeren overrækker priserne til vinderne torsdag den 16. april klokken 14:30 i Kulturministeriet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...