søndag den 17. januar 2016

How messy problems can inspire creativity or to play the unplayable piano?


Min weekend skulle have været sådan her. Festlig reunion med højskolen.

Der var arrangeret sådan, at vi skulle sove på en folkeskole, og der skulle være endnu flere med, end sidst. Men så faldt en fra, og så en anden - og som ti små cykelister faldt projektet fra hinanden. Til sidst blev det aflyst.

Det er lige præcis sådan, livet er. Man tror, man skal en ting, så sker der noget uforudset, hvilket fører til noget helt andet, end det man havde tænkt, og så ud af det blå er man et andet sted, med nogle andre mennesker, end dem man troede, man skulle tale med etc. Og i stedet for en (sikkert fuldstændig fantastisk og sjov) reunion i Århus, har jeg været praktisk og lidt skuffet (fordi jeg hader, når nogen aflyser - hvilket jo ind imellem kan være en kæmpe gave, og derfor bør man vel i højere grad favne det uventede) og i den tilstand har jeg så ordnet ting i boligen, som om vi netop var flyttet ind.

Fordi der kom halvandet døgn, ud af det blå. En gamechancer.

Hvis jeg havde vist, at jeg på forhånd, ville tilbringe weekenden sådan her, havde jeg ikke prioriteret, som jeg gjorde. For den liste af praktiske gøremål, jeg (og min mand) har nået i denne weekeend, ville virke så uoverskuelig og kedelig, at jeg havde takket nej, lige på stedet.

Men nu er jeg glad, fordi det gik sådan.

For ud over diverse praktiske opgaver i boligen, (dem, man selv er så lykkelig over endelig at få gjort, dem, som andre aldrig lægger mærke til, og få gider læse om i en blog) købte min mand så et Apple tv.

Vores lille 27 tommers Samsung havde fået en alder, hvor man skulle slå på det gentagne gange på toppen for at få en nogenlunde billedkvalitet, ligesom vi gjorde, dengang vi havde en stueantenne. Der er nogen, der mener, at man ikke skal slå på et fladskærms-tv, men da jeg er meget lidt teknisk, så anvender jeg den strategi, som virkede sidst. Og sidst der var bøvl med tv-et var dengang med stueantennen, og når man havde slået et par gange oven på toppen af det, så stod billedet skarpere. Jeg ved godt, det ikke giver nogen mening, at slå et fladskærms tv på toppen, for en bedre billedkvalitet. Det var vist et nyt kabel, min mand var på vej over for at købe, tror jeg. Men i stedet for et kabel, kom Apple tv.

Apple tv har eksisteret så længe, at jeg vel nok er en slags last-mover på det område.

Der finder jeg så TED - talks: "How messy problems can inspire creativity" med Tim Harford. Netop, som jeg sidder og finpudser min ansøgning til Statens Kunstfond. På platformen før endnu en stigning på forfatterbjergetapen.

Jeg vil have fat i de Brian Eno kort. NU!

Vil du se den TED-talk, så klik her. Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...