onsdag den 25. maj 2016

Hvem læser de der Nelsonbøger?

Så hvem er det egentlig, der læser de der bøger om drengen, Nelson, spørger du måske dig selv?

Når jeg har været ude på skolerne, er der i hvert fald en ting, der er sikkert. Drengene i 2. kl. synes, at Nelsonbøgerne er sjove. (Red. men der er faktisk også ret mange piger, der synes det samme som drengene.)

Ikke sådan, vi trækker på smilebåndet, fordi læreren, der har valgt bogen - og altid har en grundlæggende tendens til at udtrykke skuffelse, hvis man som elev ikke deler samme begejstring for danskfaget, men sådan en knække sammen af grin latter uden hensynstagen noget. På den måde.

Det er da også de øjne og grin, jeg husker, når en oplæsningsseance er slut.

Nelsonbøgerne kan, udover højtlæsningen, også læses som selvstændig læsning.

Her er en mor, der har sendt mig et billede af hendes søn, Louis - en dreng i 2. klasse, der selv læser "Nelson og zombiefødselsdagen" som godnatlæsning.

Så nu hvor bibliotekets aktivitet: "Sommerbogen" snart går i gang, kan det være, at det er en Nelsonbog, som dit barn skal læse?

PS: Bogen er da også med på en biblioteksliste over "De bedste bøger at læse sammen" - "De sjove bøger til morskab for alle."

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...