lørdag den 31. december 2016

Godt nytår 2016!

Om få timer skåler vi nytåret ind. Farvel 2016. Goddag 2017! 

Jeg er taknemmelig over alle de mange gode oplevelser, som 2016 har budt på. Og jeg glæder mig til at se, hvad 2017 byder på. Her er lidt af, hvad 2016 bød på for mit vedkommende.

Jeg fik i foråret 2016 også tildelt et arbejdslegat fra Statens Kunstfond til fortsat kunstnerisk virksomhed. Jeg er taknemmelig og lykkelig for ordene: “til fortsat kunstnerisk virksomhed,” der fulgte med legatet. TAK!

Jeg har i 2016 (fortsat) siddet i Forfatterforeningens BU-styrelse. Her var jeg blandt andet inviteret til IBBYs statusseminar, 2016. En spændende dag på KBHs hovedbibliotek. Året bød også på spændende kurser i Dansk Forfatterforeningsregi. Bl.a. om den realistiske ungdomsroman med Sanne Munk Jensen, Sarah Engell og Jonas Holm Hansen (fra Alvilda), tekstlæsning med Hans Otto Jørgensen (fra Gladiator) og så var jeg i året også vikar for kursussekretæren i DFF på et kursus i filmmanuskript med Dunja Gry Jensen.

I foråret tog jeg til London for at lave en artikel om The StoryRobert McKees tre dags seminar af samme navn. Denne artikel kunne læse i DFFs medlemsblad: Forfatteren nr. 4. 2016.

Året 2016 har budt på en enkelt udgivelse af mig, nemlig billedbogen: “Grise i krise” (Forlaget Fahrenheit).

Året bød på anmeldelser af nye og gamle bøger. Her er nogle eksempler:

I ”Børnebogcast” blev min bøger om drengen, Nelson anbefalet. Som Lisa Gardum Andersen sagde: "Den (Nelson red.) har også det det humoristiske... Et ret godt bud på nogle bøger, der både er sjove for børn og voksne.” Samme bog blev anbefalet i brochuren udgivet af Biblioteksmedier, der nævner Nelson-bøgerne under overskriften: "De sjoveste bøger til morskab for alle." Her skrev de: "Nelson på ulvejagt og Nelson og Zombiefødselsdagen af Line Leonhardt. Illustrator: Palle Schmidt. Navnet er Nelson, opkaldt efter Mandela. Nelson er en glad, frisk dreng på 10 år. Familien består af mor (yogalærer og meget sund), far (it-ingeniør og arbejder for meget, synes mor), lillebror og farfar (der drikker for meget, synes mor) I Nelson på ulvejagt er vi med familien i badeland. Nelson har lovet at tage et billede af et vilddyr med tilbage til klassekammeraterne efter som- merferien. Men kan man finde en vild ulv i et badeland?
I Nelson og Zombiefødselsdagen fylder Nelson 10 år og vil gerne holde en zombiefest, så han inviterer hele klassen, uden at mor ved det, og den fest går ikke stille af.
Et par rigtigt sjove bøger, der lever helt op til serietitlen ”Kaos i familien”. Fra 6 år."

Senere på året kom brochuren: ”Færdig med letlæsning. Hvad nu?” fra Biblioteksmedier, hvor der stod: ”Kan man kombinere jagten på en glubsk ulv med et besøg i et badeland? Nelsons familie er både kaotisk, skør og kærlig. Og da ferien i sommerhuset regner væk, går turen til Badeland. Nelson har dog alle mulige planer om at tage en selfie sammen med en farlig ulv, så han kan komme i en rekordbog. Desværre er ulven helt ovre i Jylland, så gode råd er dyre. Nelsons familie er meget realistisk og nem at genkende fra den virkelige verden. Sproget er let, sjovt og ligeså kaotisk som familien! Læs også "Nelson og zombiefødselsdagen" i samme serie."

”Grise i krise”  blev også anmeldt forskellige steder. Både lektørudtalelsen og anbefaling af Børnebogcasts, (Julie Arndrup & Lisa Gardum Andersen og ”Børn i Byen” skrev fine ord: ”Vurdering: En sjov, anderledes og på mange måder også alvorlig fortælling om dyrevelfærd og det gode griseliv. Teksten er velskrevet med mange finurligheder og ordspil. Illustrationerne er holdt i en enkel og meget dynamisk streg, der visuelt bidrager til den samlede fortælling. Kan læses som en sjov historie, men der er absolut – nå, ja – godt med kød på til en mere alvorlig snak om dyrevelfærd. Til bibliotikaren: Anbefales til børnebiblioteker, der mangler en anderledes billedbog om grise og dyrevelfærd." (Lektørudtalelse af Morten Halskov Jensen, modtaget på mail d. 30.9.16)

“Grise i krise er en ganske underholdende og actionfyldt børnebog, der har noget på hjerte. Skjult bag humoristiske illustrationer og finurlig tekst, findes der nemlig et budskab om frihed og lighed for alle, også grise. Så udover at være spækket med fede svin og bonderøvscharme, fungerer historien også som en oplagt referenceramme for at tale med børnene om, hvordan de forstår frihed og lighed. Bør alle mennesker have de samme rettigheder og vilkår, og gælder det mon også for dyr? Bogen er skrevet i et morsomt og letlæseligt sprog, som fungerer godt til højtlæsning – særligt hvis man hengiver sig til de oplagte bondske og øffede accenter.” (Caroline Erritzøe i “Børn i byen” d. 25.8.16)

"Mød bl.a. Big Joe, der slagter grise og elsker linedance og Ole (det fede svin) i den her hylende morsomme billedbog… Der er i bogen drama, humor og skægge illustrationer - den udkom i tirsdags og vi anbefaler!” (Maria Louise Bjørn Bjerrum & Lisa Gardum Andersen i “Bøger til børn” d. 20.8.16)

Lokalavisen Frederiksberg bragte også et interview med mig. “Grise i krise er en humoristisk, anderledes billedbog med mange muntre ordspil.” (Lokalavisen Frederiksberg d. 1. December 2016)

”Bag masken” var temaet til årets oplæsning i Dansk forfatterforening under kulturnatten 2016. Jeg fik her også mulighed for at læse “Grise i krise” op. Bogen blev også læst op ved et arrangement i Børnenes Boghandel på Købmagergade, sammen med Annie Bahnson, der læste op af sin bog: ”Trisse”.

De to læringsvideoer: “Bag bogen – del I & II” om “Noas Ark II”  kan nu ses på Alineas portal elevintra.dk under Villeby.

I ugen op til skolernes efteråret (uge 41) blev jeg inviteret til at lave en forfatterworkshop for nogle 5. og 6. klasser i Greve Kommune, på Mosede Fort - under temaugen: “Grufulde Greve.” Et spændende på projekt på det fantastiske museum om 1. verdenskrig - 1914-1918.
Det var et skønt samarbejde med museumsformidleren, Louise. Noget jeg helt sikkert vil sige ja til en anden gang.

Ligeledes har året også budt på skriveundervisning i Forfatterspirernes Skriveklub.  I år var en af mine elever i sin lokalavis, Bryggebladet med sit formdigt (efter en undervisningsgang om interaktiver bøger – herunder formdigte) Det var et fint interview og et smukt billede af det formdigt, som hun havde lavet. Jeg elsker at være med at få forfatterspirerne til at vokse. Tak, fordi jeg er blevet forlænget med undervisning på Rodosvej i Bibliotekshuset endnu en sæson sammen med min uv-makker, Liva.

I 2016 har jeg været meget taknemmelig over. Jeg modtag støtte fra Kunstfondens pulje: ”Børn og unges møde med forfattere og illustratorer” til at komme på besøg i to forskellige klasser i efteråret.
I en 8. klasse fortalte jeg om ”Partiet,” og i en 4. klasse fortalte jeg om ”Klubben”. Det var to helt fantastiske dage. Tak til de to lærere, Ditte og Dea, der valgte at søge mig via den pulje. Det er bestemt også noget, jeg har lyst til at gøre meget mere af.

I årets sidste måneder dumpede et arbejdslegat fra Autorkontoen og et Opmuntringlegat fra Danske Skønlitterære Forfattere ind i min mailbox. Det er så vidunderligt, når branchen anerkender det, man laver. Tak for anerkendelsen.

Året har også budt på rejser med min familie. Jeg er særligt taknemmelig for følgende begivenheder. At kunne tilbringe en måned i Rom i efteråret i Det Danske Institut for Videnskab og Kunst I Rom / Accademia di Danimarca. Hvilken herlig lykke med både rejselegat- og stipendium til opholdet. Måneden blev brugt på at lave research til en ny bog om Nelson, der denne gang tager sin skøre familie med til Rom. En vidunderlig måned i det bedste selskab sammen med Palle og pigerne <3.

I 2017 glæder jeg mig til at vågne op til mit nye ritual: ”The five-minute journal” created by Alex Ikonn & UJ Ramdas. Tim Ferriss siger flg. om bogen: "The five minute journal is one of the simplest ways that I have found to consistently ensure improving my well being and happiness. Both in terms of achievement and actual measurable, quantifiable results." 
Tak til min mand for den julegave <3 

Godt nytår til alle! 

Masser af kærlighed herfra <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...