mandag den 26. juni 2017

SOLO - Survival guide til kreative freelancere

Her ligger jeg dybt koncentreret i vores blå sofa. Jeg læser bogen: "SOLO - survival guide til kreative freelancere", der er min mands nyeste udgivelse fra Dansk Psykologisk Forlag.

Faktisk er dette eksemplar det eneste huset pt. ejer. Palle hentede bogen, da bogen kom fra tryk i går. Og jeg læste den i et hug. Jeg slugte den faktisk i en mundfuld. Hurtigt og grådigt! For jeg er nemlig selv "SOLO" i mit one-woman-firma: www.lineleonhardt.com - endnu ikke så kendt, at der bliver tildelt mig backstage VIP billetter til Roskilde, dog så kendt, at jeg findes på biblioteket (i bogform). Tidligere læreransat, nu forfatter, underviser og foredragsholder (hvor jeg i øvrigt nyder meget store fordele af min læreruddannelse og erfaring fra årene som folkeskolelærer).

I de 17 år jeg har været kæreste med Palle, har der ikke været en dag, hvor vi ikke har talt om at være selvstændig og om livet som kreativ. 

Min egen børnebogsdebut kom sig også af Palles ord. Ord fra handlingens mand. Han sagde: "Du kan jo bare skrive en børnebog, og så kan jeg tegne til." De ord blev sagt i 2008, og i 2009 udkom "Noas Ark II." Palle sagde det åbentlyse: "Just do it!" Og ideen til bogen kom som lyn fra en klar himmel. En perfekt pitch, dalene ned i min hjerne samme aften i vores soveværelse. Og Palle sagde, da jeg fortalte ham, at nu havde jeg en idé til en historie, at pitchen var god. Rigtig god endda. Og så gik han videre med den til to freelanceredaktører, der hver især fik bogen solgt ind til to forskellige forlag på baggrund af min pitch. 

Senere hen ville Palle have en blog. Så det ville jeg naturligvis også. Når jeg ikke får direkte gode råd fra Palle, så kopierer jeg ham bare. Som fx det med bloggen. Jeg bliver dagligt inspireret af min kloge mand. Og i går slugte jeg så 300 siders ny inspiration. Ikke blot mange og kloge ord fra Palle, men også fra de mange fyrtårne, der deler ud af deres erfaringer. 

Læs mere om bogen her: 

"Der er ikke nogen modsætning imellem at være kreativ og professionel - tværtimod er mulighederne lige nu bedre end nogensinde! Læs mere her fra solosurvival.dk Og hvis det er noget for dig kan du tilmelde dig nyhedsbrevet på solosurvival.dk og høre meget mere.
“SOLO – survival guide til kreative freelancere” er en bog til dig, som har et selvstændigt kunstnerisk virke, som du gerne vil leve af. Det er en personligt vinklet karrierebog, der dykker ned i det hav af muligheder der i dag findes for kreative selvstændige. Bogen lægger ikke bare en kurs, men indeholder praktiske redskaber og afprøvede strategier, opsamlet gennem mine snart tyve år som freelancer.
SOLO viser bredden og mulighederne for et økonomisk grundlag som kreativ – der sandsynligvis indeholder regulært freelance arbejde. Det kan være forfatteren, der supplerer sit skriveri med foredrag. Kunsthåndværkeren, der bruger Instagram som webshop og får sin betaling via Mobile Pay. Filminstruktøren, der udover sine egne projekter laver små film for firmaer eller reklamebureaer. Tegneserieskaberen, der også laver illustrationer og storyboards. Musikeren, der spiller i et cover-band ved siden af sit eget. Kunstmaleren, der underviser i billedkunst på aftenskole. Mulighederne er mange, og forhåbentlig vil du efter endt læsning sidde tilbage med en fornemmelse af, hvad det kunne være for dig.
Bogen indeholder praktisk viden om skat, regnskab, dagpenge, produktivitet, sociale medier, diciplin, kreativitet, netværk, personlig PR og mindset, baseret på lige dele research og personlig erfaring.
Desuden indeholder bogen:
  • Detaljeret liste over ting du bør have som freelancer, herunder hjemmeside, elevator pitch, visitkort og Facebook og/eller Twitter profil!
  • Detaljeret liste over ting du IKKE behøver bruge tid og penge på som freelancer, herunder SEO, blogging og andre overspringshandlinger!
  • Templates til opfølgende e-mails, høflige afslag og uopfordrede ansøgninger, der ikke er sælger-agtige!
  • Snesevis af forslag til indkomst du kan skabe på egen hånd!
  • Tips til værktøjer, apps, online services og andre redskaber der kan gøre dit liv lettere!
  • Interviews med et hav af andre kunstnere, forfattere, filminstruktører, musikere, dramatikere, kunsthåndværkere og komikere, bl.a Kim Fupz Aakeson, Henrik Irgens, Lea Letén, Kenneth Bøgh Andersen, Stine Hvid, Jacob Tingleff, Peter Madsen, Inez Gavilanes, Søren Rønholt, Parminder Singh, Maren Uthaug, Lisa Strøander, Renée Toft Simonsen, Nikolaj Peyk, Simona Abdallah, Anders Matthesen og Marie Frank."
PS: Det bedste ved SOLO er, at man godt kan være sammen med nogen, selvom man er SOLO! For eksempel en klog mand, der hedder Palle Schmidt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...