tirsdag den 19. december 2017

Fire flotte stjerner (ud af fem) til "Nelsons Jul" fra Line Dalbro

tirsdag den 19. december 2017


Line Leonhardt; Nelsons jul [Sponsoreret]

Line Leonhardt; Nelsons jul [Sponsoreret indlæg af Calibat]

Bagsidetekst:
Nelsons familie skal holde jul. Anden er i ovnen og juletræet står pyntet og klart. Alt er faktisk helt perfekt. I hvert fald lige indtil Malthe tænder stearinlysene på juletræet og der går ild i træet, lige før familiefotoet bliver taget. Nelson og far må ud på en mission efter et nyt juletræ, mens mor og Malthe må få styr på hjemmet. Og midt i det hele kommer mormor og morfar. Nelsons jul ligner en total katastrofe. Men mon ikke det ender godt alligevel? Det plejer det at gøre i Nelsons familie.

Som børnebibliotekar burde jeg nok have læst Vitello og Villads, men det har jeg ikke - endnu! Det bliver et af mine nytårsforsætter. Jeg er dog ret sikker på at Nelson minder om de to og jeg håber virkelig at han bliver så kendt som dem. Der er en humor som både er for de store og små. Der er en historie mellem linjerne som nok mest de voksne vil fatte, men så får de også noget ud af at læse bogen, udover den gode historie.

Jeg vil dog også sige at denne historie gav mig virkelig ondt i maven - lidt ligesom når jeg ser Klovn, hvilket ikke sker særlig tit, for jeg kan ærlig talt ikke holde ud at se det. Netop fordi det er langt ude og pinligt. Nelson er ikke nær så slemt, men stadigvæk. Alt hvad der kan gå galt, lader til at gå galt for denne stakkels familie - og så lige i sidste øjeblik inden jul. Ret typisk faktisk. Det ville jo ikke være kaotisk og stressende hvis det gik galt den 4. december. Hvis det var mig ville jeg gå i seng og græde og ønske dagen var slut. Men det gør de ikke i Nelsons familie. De kæmper videre og er fast besluttede på at få det til at fungere og blive en god aften - det tager jeg hatten af for.

Hvis jeg stod i deres situation er jeg heller ikke sikker på at mit sprog og min forståelsesevne ville være så stor som både mor og fars er i historien - mon det ville have set anderledes ud hvis det ikke var en børnebog? I så fald, er jeg ret sikker på at der var blevet talt med meget meget store bogstaver overfor mormor og morfar - der lader til at være fuldstændig uden for pædagogisk rækkevidde, hvis jeg kan tillade mig at skrive det.

Hvis du er lidt julestresset og ikke føler du har styr på noget - så læs den her bog. Den vil helt sikkert få dig ned på jorden igen og indse at du faktisk har ganske godt styr på det, også selvom du stadig mangler at købe nogle gaver og pynte op - bare rolig, du når det nok! Samtidig vil du få et smil på læben og glæde dig over at du ikke står i Nelsons sko, og mon ikke også du vil lære at sige pyt og komme videre på en ordentlig måde. Det er i hvert fald det jeg vil tage med fra bogen!

Tak til Calibat for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Calibat
Udgivet i: 2017
Antal sider: 68
4 ud af 5 stjerner

Læs selv mere om Nelsons jul og andre anmeldelser fra Line Dalbro på bloggen Mine forestillinger om paradis - her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...