mandag den 1. januar 2018

PlotCast - Dorte Schou & Line Leonhardt - Den tredje stemme

Dagens PlotCast er med Line Leonhardt (det er jo så mig) og Dorte Schou. 
“Vi har jo begge to lavet teater, så vi er med på den der med, at vi siger “ja” til hinanden.”
Line Leonhardt og Dorte Schou er begge uddannet på Forfatterskolen for børnelitteratur. Line debuterede i 2009 med billedbogen Noas ark II og har siden fået udgivet en del bøger til børn og unge, bl.a Partiet, Jagttegn, Hul igennem, BFF-Vild med Vilde, Ellen og dramaskolen og serien Kaos i familien om drengen Nelson. Dorte er udover at være illustrator og sangskriver også forfatter til bøger som Sweettalk, Fest i klubben, Helt gratis, For vildt! og Otto si’r risotto. Sammen har de skrevet ungdomsbogen Shithole, der udkommer fra Høst og Søn 23. februar – og PlotCast har fulgt processen.
I fire forskellige samtaler optaget over halvandet år snakker vi om at skrive sammen, om at tage afsæt i virkeligheden, om at tage andre karakterers sprog ind, om cirkulære plots og hvordan historie og arbejdsmetode har flyttet sig gennem forløbet. Det handler i høj grad om at sige ja og om at have tillid til hinandens idéer og rettelser.
“Det er sjovest, hvis man hele tiden bliver begejstret over det, den anden kommer med.”
Lyt med her til episoden på PlotCast

Tak til Palle og Malene for PlotCast.

Og til Dorte og stor tak til Forlaget Høst & Søn. Jeg glæder mig til, at "Shithole" udkommer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...