onsdag den 14. februar 2018

Eva Lucia anmelder Jagttegn 3/5

JAGTTEGN AF LINE LEONHARDT

foto 4.JPG
*Reklame* – Titel: Jagttegn – Forfatter: Line Leonhardt – Forlag: Calibat – Anmeldereksemplar fra Calibat

★★★☆☆

Jagttegn af Line Leonhardt var en helt unik læseoplevelse. Jeg kan ærligt sige, at jeg aldrig har læst en historie som denne her. Det er en ungdomsroman om både godt og ondt. Johnny er 15 år gammel og beskrives som værende en statist. Han er den, som man læsser af på – ham der står ved siden af, aldrig spiller hovedrollen i sit eget liv, men tværtimod, bare følger med og ser til.
Det gør så også, at han sjældent bliver taget hensyn til eller værdsat. Sådan føler han det i hvert fald, både ift. til sin venskab med Marcus, morens uendelige klagen og farens (temmelig!) intense passion for rollespil. Til Sveriges ”Store nordiske terroristtræf” og her begynder korthuset at falde sammen, og dette kan få alvorlige konsekvenser, særligt det faktum, at Johnny står med et ladt gevær.
Romanen er utrolig godt skrevet og den var så godt skrevet, at det ofte gjorde ondt indeni, man græmmedes eller blev direkte vred, for hvor er Johnnys far dog forfærdelig. Særligt han tager slet ikke hensyn eller lytter til hvad Johnny ønsker med sit liv. Han dominerer og lever sit eget liv, og trækker Johnny med ned i det, selvom det ikke interesserer Johnny. Dog kan Johnny ikke sige fra.
Jagttegn er en roman om at blive ældre, at lære at sige fra og endelig at skulle kende sine egne grænser. Johnny har det pænt sagt rigtig svært. Han drømmer om at komme på tegneskole og realisere sig selv og sine drømme, men det er umuligt for ham at nå dertil, for der er hele tiden bump på vejen derhen. I dette tilfælde er det omgivelserne, som holder Johnny tilbage.
Jeg var ret imponeret over Line Leonhardts sprog og den meget anderledes historie, hvor der stadig er mange følelser, tematikker og også eksistentiel krise på spil. Det er god realistisk YA og selvom det stadig kan gøre ondt indeni, så er denne udgivelse vigtig. Ærligt talt, så giver den dig ikke en feel good-stemning og plot er råt, hårdt og lige på, men den kan anbefales, for mange unge kæmper med samme tematikker som Johnny.

Læs hele anmeldelsen af Jagttegn hos Eva Lucia her

Tak til Eva Lucia for de flotte ord.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...