mandag den 26. februar 2018

SHITHOLE anmeldt af Bogvægten


"Jeg har kun oplevet min far give min mor blomster én gang. Det var, da han havde knaldet hende sådan en på hovedet, at hun var gået hjemmefra."
"En lille gruppe unge holder til i Shithole under Nørreport station. Af forskellige årsager – vold, forsømmende forældre – udfordrer de unge det eksisterende samfund og søger friheden i hash og hårde stoffer. De skralder og lever ikke så dårligt af det, supermarkederne smider ud. De er ret enige om at protestere mod etablissementet, hver på deres måde. Burger er vegetar, Romer går helhjertet ind for at ryge hash og drikke vodka, og Hannah tåger rundt. Det går godt, indtil en Hooder bliver arresteret for at have stukket en mand med en kniv og hælde syre i hans øjne.
Hooder var høj og kan ikke huske noget, selv om han prøver:
Husker ingenting
Staten er et lortesystem
ingenting
Hans venner vil gerne hjælpe, men har ikke rigtigt noget at komme med, indtil de havner på Roskilde Festival. Det bliver skelsættende, og så får de mulighed for at hjælpe Hooder der sidder varetægtsfængslet.
Romanen giver et muligvis autentisk blik på de unge hjemløse og deres mere eller mindre konstante ophold i hashtågerne. Roskilde Festival bliver mere eller mindre afgørende for alle og sender dem ud på nye veje, i nogle tilfælde karriereveje.
Det er en ungdomsroman, og det er ikke utænkeligt, at den kan fange et ungt publikum der måske selv bevæger sig på kanten.
De unge skiftes til at fortælle både hvad der skete den famøse aften, og hvad der sker på Roskilde. Det giver romanen en vis dynamik, og det er helt fint, for hashtågerne er i længden ret uinteressante. Der er en smule drama, men også en del indholdsløst lallen rundt der gør det vanskeligt at lede efter romanens røde tråd.
Line Leonhardt, Dorte Schou
Shithole
191 sider
Høst & Søn
Zoom
Udgivet: 23.02.2018
Birte Strandby"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...