onsdag den 31. oktober 2018

Anmeldelse af Skildpadden der ville bestige Mount Everest ⭐⭐⭐⭐ /6

tirsdag den 30. oktober 2018


Line Leonhardt; Skildpadden der ville bestige Mount Everest [Anmeldereksemplar]

Line Leonhardt; Skildpadden der ville bestige Mount Everest [Anmeldereksemplar modtaget af Calibat]

Bagsidetekst:
Det kan godt være, Sebastian bare er en lille skildpadde med korte ben, men han vil bestige verdens højeste bjerg alligevel! 

Han kæmper sig op ad det stejle bjerg, og bag hvert sving lurer skræmmende dyr. Sure yakokser, sultne sneleoparder og bidske, røde pandaer.

Men hvorfor skal han egentlig bestige Mount Everest? Er det for sin egen skyld eller til ære for Bedstefar?

Sebastians bedstefar er lige død. Inden han døde fortalte han Sebastian at der var én ting han fortrød, han aldrig fik gjort: at bestige Mount Everest. Nu tænker du sikkert, at det kan skildpadder da slet ikke. Og netop den tanke får Sebastian også, men han lytter også til sin bedstefars gode råd: man kan, hvad man vil!

Sebastian beslutter sig selvfølgelig for at prøve det råd af i praksis, og hvilken bedre måde, end at bestige Mount Everest - både for sin bedstefar og for at vise at skildpadder altså godt kan bestige bjerge, når blot de sætter den ene fod foran den anden. Undervejs må Sebastian klare forskellige prøvelser og skræmmende dyr. Heldigvis er han en sej skildpadde og han giver ikke sådan op.

Historien har et eventyrligt præg, med sin hjem-ude-hjem-tematik og hele betragtningen af at kunne klare alt hvad man sætter sig for, hvis blot man vil. Teksten passer fint til illustrationerne, der er flotte og farverige. Måske er jeg for pragmatisk, men jeg synes historien falder lidt til jorden med den bjergbestigende skildpadde. Selve tanken er god nok og pointen med at tage ét skridt af gangen er også veludført.

Hvis du trænger til en hyggelig billedbog, der giver stof til samtale og eftertanke - for hvor meget kan vi egentlig selv som mennesker? - så er det her et godt bud på en bog du kan læse. Hvis du bliver hooked på Lines skrivestil, har hun heldigvis skrevet meget mere man kan give sig i kast med!

Tak til Calibat for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Calibat
Udgivet i: 2018
Antal sider: 36
4 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tør du, Mille? 🐴 Lektør 🐴

“ Venindebøger hitter altid. Her er både veninder og heste.” & “Anbefales indkøbt til både PLC og folkebibliotek”   Mange tak for d...