Line Leonhardt

Line Leonhardt
Fotograf: Christiane Helsted Juul

Forfatterværksted på Mosede Fort

Forfatterværksted på Mosede Fort - Sommeraktivitet uge 27. 2017

"Går du med en forfatter i maven - eller har du skrivekløe? Så udfold dig på dette forfatter-værksted sammen med forfatter Line Leonhardt.


Du får mulighed for at dykke ned i historien på Mosede Fort, hvor du guides igennem den spændende historiske fortælling om 1. Verdenskrig og livet i Danmark for 100 år siden. Her kan du få inspiration, når du går på opdagelse i den gamle bygning, hvor klavermusik, motorlarm og soldaternes snorken er med til at give en stemningsfuld oplevelse.

Museets historiske omgivelser bruges til at sætte den første dramatiske skriveøvelse i gang. Hver dag afsluttes med oplæsning, og vi garanterer for, at det er lærerigt - og så ovenikøbet på den sjove måde!

Line vil sørge for, at du får øje på dine styrker, og at du springer derfra med røde kinder og endnu mere skrivelyst. Du kan være nybegynder, eller også har du måske allerede forsøgt dig som forfatter i det skjulte.

Uden mad og drikke, duer forfattere ikke, så husk madpakken!

Sted: Mosede Fort, Mosede Strandvej 87A, 2670 Greve
Alder: Fra 10 år og opefter

Tilmelding til en eller flere af dagene senest mandag 3/7 på e-mail mosedefort@greve.dk eller tlf. 2031 1914.

Ons. d. 5. juli 2017, kl. 11-14. (Fri entré) 

Tor. d. 6. juli 2017, kl. 11-14. (Fri entré)

Mosede Fort, Danmark 1914-18, Mosede Strandvej 87A, GreveFra mandag d. 24. oktober til fredag d. 28. oktober 2016 får 4. kl. -6. kl. i hele Greve Kommune mulighed for at deltage i gratis workshops.Heriblandt en forfatterworkshop på Mosede Fort kaldet: "Grufuld historie".

Der blev hurtigt udsolgt til denne workshop, hvilket betyder at der er fire forskellige skoleklasser, som jeg skal føre igennem denne skriveworkshop i morgen mandag og på torsdag i uge 43.Jeg besøgte selv museet med vores ældste datter i efterårsferien, der fik en spændende guidet tur i rundsvisningen, en tur rundt i udstillingen på egen hånd med en iPad med dilemmaspillet i hånden og derudover en sjov oplevelse med virtual reality-briller på, hvor man bl.a. kunne lade en kanon.

Som der står på brochuren: "Rejs 100 år i tiden, hvor verdenskrigen raser rundt om Danmark. Gå på opdagelse i de mange overraskende historier og bliv suget ind i en tid, hvor Danmark er på kanten af krig. Danmark må kæmpe for sin neutralitet og for ikke at blive revet med i krigen.
Der bliver gravet skyttegrave, lagt miner ud og ydet humanitær indsats. Den danske velfærdsstat bliver født, da politikerne griber ind for at holde befolkningen samlet, alt imens gullaschbaronerne tjener styrtende med penge på krigen."  

Min egen mormor, Mona, blev 99 et halvt og det er således et tilbageblik til den tid, hun blev født.

Et spændende historisk tilbageblik, synes jeg.

Jeg kan kun anbefale historieinteressede familier og andre at tage en tur til Greve og besøge museet.

Læs mere om museet her.

Naturligvis skal jeg stadigvæk være sammen med kære børn i Forfatterspirerne i Bibliotekshuset på tirsdag, ganske som jeg plejer (når det ikke lige er min medforfattere, der underviser holdet). Her er der også spændende ting på programmet. Det bliver en herlig uge i forfatterworkshoppens tegn. Hvor er det herligt, at så mange børn i Danmark bliver introduceret til at skrive historier på så mange måder. Via biblioteker, skoler, kommunale skrivetilbud og via et museum som Mosede Fort.

Jeg er glad og stolt af at være med til dette og glæder mig til at møde fire nye forfatterspirerhold fra Greve i den kommende uge. Lige nu arbejder jeg med at få de sidste detaljer på plads.

God skrivelyst ;)
Ingen kommentarer:

Send en kommentar